Mindboxing®

Dagelijks ‘boksen’ we mentaal vele ronden om ons staande te houden op het werk en in het sociale leven. Mentaal sterke mensen hebben grip op hun gedachten, emoties en gedrag.

Mindboxing® bestaat uit een carrousel van eenvoudige denk-, voel- en doe-oefeningen. Deelnemers worden in beweging gezet en letterlijk uitgedaagd om ook in de boksring te komen. Daar gaat het om incasseren en klappen uitdelen. Het gevecht aan te gaan met jezelf! Niet een ander K.O. slaan, maar de strijd durven aangaan met je eigen overtuigingen, vooroordelen en ego.

Uiteindelijk draait het mentale programma om de koppeling naar het echte leven. De nadruk ligt op inspanning en ontspanning. Er wordt veel gewerkt in tweetallen Na afloop staat men steviger in de schoenen en hebben de deelnemers leren scoren tussen hun oren.

1. Club- of bedrijfstraining

Topturnsters met bokshandschoenen aan? Managers die klappen uitdelen? In de workout Mindboxing® kan het allemaal!

Deelnemers worden in beweging gezet en letterlijk uitgedaagd om ook in de boksring te komen. Daar gaat het om incasseren en klappen uitdelen. Het gevecht aan te gaan met jezelf! Er wordt veel gewerkt in tweetallen Na afloop staat men steviger in de schoenen, hebben de deelnemers leren scoren tussen hun oren én is de teamgeest versterkt.

Drs. Jan Sleijfer is niet alleen sociaal- en sportpsycholoog, maar al 20 jaar vechtsportleraar. Hij gaf 5 jaar les in martial arts aan studenten op de Hogeschool van Amsterdam en traint ruim 20 jaar gevangenisbewaarders adequaat op te treden in extreem risicovolle situaties. Niet alleen verbaal, maar ook fysiek.

“Een workout die niet draait om het verbranden van zoveel mogelijk calorieën, maar om je beste zelf te worden”.

Drs. Jan Sleijfer (1969) ontwikkelde Mindboxing® door zijn Westerse wetenschappelijke kennis en ervaring te combineren met zijn interesse voor Oosterse filosofie en martial arts. Jan doceerde vijf jaar martial arts en sportpsychologie aan de Hogeschool van Amsterdam (International Sports Management and Business), traint ruim 20 jaar medewerkers en managers uit hoog-risicoberoepen als justitie en politie op gebied van agressie- en crisismanagement en beoefent zelf zijn hele leven verschillende vechtsporten.

2. Persoonlijke begeleiding

Het succes van Mindboxing® voor particulieren, ligt in de persoonlijke benadering onder begeleiding van Jan Sleijfer.

1-op-1 wordt gericht gewerkt naar een doel. Na een intakegesprek en het invullen van enkele vragenlijsten, worden drie coachingsgesprekken gepland. Op ontspannen wijze leer je de drie-eenheid van handelen, voelen en denken zelf te versterken. Een integrale aanpak om je balans te herstellen.

Het programma is bedoeld voor mensen die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen fitheid en 100 dagen willen werken aan het versterken van lichaamskracht, gevoelskracht en denkkracht.

Individueel programma Mindboxing®

  • Intakegesprek mind & body fitness (0-meting)
  • Opstellen persoonlijk prestatieprofiel
  • Oplaadtips Denk-, Gevoels- en Lichaamskracht
  • Drie persoonlijke coachgesprekken (60 minuten per keer)
  • 100 dagen werken met App Drie Batterijen® methode
  • Online ondersteuning: MijnNLsportpsycholoog
  • Eindgesprek en resultaat (1-meting)

Meer info

Een individueel mindboxing® traject onder leiding van drs. Jan Sleijfer, sport- en prestatiepsycholoog en natuurgeneeskundig therapeut, duurt in totaal 100 dagen. Face-to-face contactmomenten bedragen € 82,50 p/u.

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsafspraak of vraag hier meer informatie aan over ‘Mindboxing®’

Gebruik dit formulier om contact op te nemen.

Is ‘Mindboxing®’ niet helemaal wat je zoekt?
Kies de mentale training die bij je past!

Wat onze klanten zeggen

Honkbal & Mentale Training
“Mijn ervaring met mentale training is heel goed. Aan het begin dacht ik hoe kan dit ooit werken maar na een sessie of 2 begon het echt te werken en dat merkte ik ook tijdens mijn wedstrijden. Ik ging met meer zelfvertrouwen het veld op en ik dacht vooral aan de ‘trucjes’ die Jan mij geleerd had. Het is echt een aanrader en denk vooral niet meteen het wordt toch niks, probeer het gewoon een keer. Je zal zien dat het werkt!”
Honkballer (17 jaar)

Wielrennen & Mentale Training
“De mentale training heeft mij doen inzien wat echt belangrijk is. Constant pieken kan niet en is eigenlijk ook niet wenselijk. Doelen stellen is de enige manier om de top te halen”.
Leander (24 jaar)

In de media