Basic Mental Skills in Sportpsychologie. 

Ook in Nederland raakt men inmiddels steeds meer overtuigd dat mentale training – naast technische, tactische en fysieke training – onmisbaar is voor elke (top-) sporter om optimaal te presteren. Mentale training is dus voor winnaars en zeker niet alleen voor sporters of teams ‘met een probleem’. Uit onderzoek in de sportpsychologie is gebleken dat 80% van de winst tijdens een wedstrijd te maken heeft met de mentale weerbaarheid van de speler. 

NLsportpsycholoog® is onderdeel van Keiko en verzorgt mentale training en begeleiding, workshops en lezingen voor individuele sporters, teams, sportclubs, ouders en trainer/coaches. De inhoud en omvang worden altijd nader afgestemd op jouw specifieke hulpvraag of interesse.

Basic Mental Skills

Wat is mentale training eigenlijk? Een introductieworkshop over MTB (Mentale Training en Begeleiding) maakt sportwetenschappelijke kennis begrijpelijk en toepasbaar voor iedereen die met sport te maken heeft. Het doel is meer inzicht en kennis te verwerven met betrekking tot het trainen van mentale vaardigheden.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: doelen stellen, motivatie, spanningscontrole, concentratie en aandacht, zelfspraak, visualisatie en gedachten sturen. Daarnaast is het mogelijk om een Persoonlijke Prestatie Vragenlijst per deelnemer of een specifiek thema te behandelen. Bijvoorbeeld ‘Omgaan met winst en verlies’, ‘Wedstrijdspanning’, ‘Biofeedback & hartcoherentie’ of andere sportpsychologische thema’s.

Maak hier een intake-afspraak of ontvang meer informatie over ‘Basic Mental Skills in Sportpsychologie’.

Gebruik dit formulier om contact op te nemen.

Is Basic Mental Skills niet helemaal wat je zoekt?
Kies de mentale training die bij je past!

Wat onze klanten zeggen

Honkbal & Mentale training
“Mijn ervaring met mentale training is heel goed. Aan het begin dacht ik hoe kan dit ooit werken maar na een sessie of 2 begon het echt te werken en dat merkte ik ook tijdens mijn wedstrijden. Ik ging met meer zelfvertrouwen het veld op en ik dacht vooral aan de ‘trucjes’ die Jan mij geleerd had. Het is echt een aanrader en denk vooral niet meteen het wordt toch niks, probeer het gewoon een keer. Je zal zien dat het werkt!”
Honkballer (17 jaar)

Squash & Mentale training
“In het begin had ik zoiets van, ben benieuwd of ik er iets aan heb en vooral ook wat kan ik er van verwachten. Toch had ik besloten om een afspraak te maken omdat het toch geen kwaad kon. Gelijk al bij de 1ste afspraak had ik het gevoel dat dit goed voor mij zou zijn en mij helpt om beter in mijn sport te worden. Door de mentale training ben ik bewuster en meer gefocused gaan trainen en spelen, en vooral ook waar ik minder goed in ben en wat meer trainingsaandacht nodig heeft. Door ook bezig te zijn met het mentale ben ik weer een stapje dichterbij mijn doel: KING of the COURT!’
Bart (topsquasher)

In de media