Mentale training voor sportouders

Ook in Nederland raakt men inmiddels steeds meer overtuigd dat mentale training – naast technische, tactische en fysieke training – onmisbaar is voor elke (top-) sporter om optimaal te presteren. Mentale training is dus voor winnaars en zeker niet alleen voor sporters of teams ‘met een probleem’ maar ook voor sportouders met (top)sportende kinderen. 

NLsportpsycholoog® verzorgt mentale training en begeleiding, workshops en lezingen voor individuele sporters, teams, sportclubs, ouders en trainer/coaches. De inhoud en omvang worden altijd nader afgestemd op jouw specifieke hulpvraag of interesse.

Voor sportouders met (top)sportende kinderen

Ouders van talentvolle jonge sporters willen het beste voor hun kind. Naast hun rol als ‘gewone’ ouder fungeren sportouders ook als chauffeur, trainer, coach, psycholoog en sponsor. Amerikaans onderzoek onder ruim 1300 sportouders en jeugdcoaches heeft aangetoond dat 42% van de respondenten aangeeft dat hun kinderen last hebben van twijfels en negatieve gedachten over hun prestaties. Aansluitend rapporteert 70% van de sportouders dat hun grootste uitdaging is het talent van hun kinderen optimaal te laten ontwikkelen, zonder dat zij teveel druk uitoefenen op hun sportkinderen.

NLsportpsycholoog® biedt ouders en verenigingen een interactieve workshop van 2.5 uur, met advies en antwoorden op de vraag: “Hoe begeleid je als ouder je kind (mentaal) naar sportief succes, zonder dat hij of zij plezier in het sporten verliest en zijn/haar schoolprestaties hieronder lijden?”. Na afloop ervaren ouders meer zicht op hun eigen rol en gedrag als sportouder en leert men mentale barrières bij het kind beter herkennen en hem of haar hierin te begeleiden.

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsafspraak of vraag hier meer informatie aan over ‘Mentale training voor sportouders’

Gebruik dit formulier om contact op te nemen.

Is ‘Sportouders’ niet helemaal wat je zoekt?
Kies de mentale training die bij je past!


Wat onze klanten zeggen

Honkbal & Mentale Training
“Mijn ervaring met mentale training is heel goed. Aan het begin dacht ik hoe kan dit ooit werken maar na een sessie of 2 begon het echt te werken en dat merkte ik ook tijdens mijn wedstrijden. Ik ging met meer zelfvertrouwen het veld op en ik dacht vooral aan de ‘trucjes’ die Jan mij geleerd had. Het is echt een aanrader en denk vooral niet meteen het wordt toch niks, probeer het gewoon een keer. Je zal zien dat het werkt!”
Honkballer (17 jaar)

Wielrennen & Mentale Training
“De mentale training heeft mij doen inzien wat echt belangrijk is. Constant pieken kan niet en is eigenlijk ook niet wenselijk. Doelen stellen is de enige manier om de top te halen”.
Leander (24 jaar)

In de media