Een zelfverzekerd kind dat lekker in zijn vel zit,
is de wens van elke ouder.

Elk kind kan wel een steuntje in de rug kan gebruiken om zijn of haar talenten te ontdekken en leren om te gaan met moeilijke situaties in hun jonge leven. En dat hoeven echt geen schokkende gebeurtenissen te zijn. Veel kinderen ervaren prestatiedruk op school wat ten koste kan gaan van persoonlijke ontwikkeling en school prestaties. 

Als ouder wil je het beste voor je kind. Je dochter of zoon krijgt al op jonge leeftijd te maken met prestatiedruk. Bedoeld of onbedoeld wordt presteren op school en in de sport elk jaar belangrijker. Bijvoorbeeld in groep 7 en 8 ligt de nadruk steeds meer op cijfers en lijkt de ‘speeltijd’ voorbij. De afgelopen 10 jaar word ik regelmatig aangesproken door (gescheiden) ouders met de vraag: ‘Doe je ook iets voor ‘gewone’ kinderen die geen topsporttalent hebben?’

Vragen die veel ouders hebben:

  • Hoe kan mijn kind het best omgaan met zenuwen voor een toets of wedstrijd en met teleurstellingen (emoties), zoals een slecht cijfer op school of verliezen?
  • Hoe kan mijn dochter zich het best wapenen tegen groepsdruk en op welke manier kan ze haar eigen grenzen bewaken.
  • Wanneer mijn zoon wat meer zelfvertrouwen zou hebben en niet bang zou zijn om fouten te maken, komen zijn (verborgen) talenten naar boven. Heb je hier een programma voor?

Keiko-kidz®: ieder kind heeft talent

Keiko-kidz® is een fysiek en mentaal talentontwikkelingsprogramma voor alle leerlingen uit het regulier onderwijs, die te maken krijgen met prestatiedruk. Het programma is ontwikkeld door drs. Jan Sleijfer, eigenaar van KEIKO Health & Performance Center en oprichter van NLsportpsycholoog. Jan werkt al ruim 25 jaar met kinderen. Hij begon zijn carrière als docent lichamelijke opvoeding op Amsterdamse basisscholen en studeerde cum laude af aan de UvA als sociaal psycholoog. Daarna specialiseerde hij zich in de westerse sport- en prestatiepsychologie en de oosterse traditional Chinese Medicine en Martial Arts. Ook is hij gediplomeerd KNVB voetbaltrainer en JBN judoleraar in de zorg.

Klik op de foto om de flyer te openen

Keiko Kidz heeft drie soorten trainingen ontwikkeld om om te gaan met prestatiedruk op school

Mentale training individueel

Mentale training voor groepen

Mentale training voor pubers

Effectmeting van de Keiko Kidz trainingen

Klik hier