Special: pubertraject

Keiko-kidz® biedt leerlingen naast een antwoord op toenemende prestatiedruk ook ondersteuning bij overgewicht onder pubers. In 2014 werd in de Haarlemmermeer speciaal voor pubers met overgewicht een tweejarig traject opgestart: Family Fit. Na twee jaar werd de subsidie stopgezet en hield de samenwerking helaas op. Een groot succes binnen het totale programma was Mentale Weerbaarheid. Volgens de cursusleider sport- en prestatiepsycholoog Jan Sleijfer heeft overgewicht een sterke relatie met stress, gewoontes en emoties. Emotie regulatie training is daarom vaak nuttig voor pubers. 

Volgens zijn aanpak, gebaseerd op KeikoKidz, ligt de oplossing voor een eetprobleem eerder ’tussen de oren’ dan ‘in de mond’. Hij zette de pubers daarom niet op een loopband, maar vergrootte hun zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn met mindboxing®, taijiquan, biofeedback achter laptops en ontspanningsoefeningen.

Geen saaie gesprekken, maar denk-, voel- en doe-oefeningen met indrukwekkende presentaties aan het einde.

 

[/su-column][/su-columns]

Gebruik dit formulier om contact op te nemen.

Is het pubertraject niet helemaal wat je zoekt?


Wat de ouders en leraren zeggen

Onderwijzer (op schoolrapport!)
‘Wat ga jij goed vooruit! Je staat een stuk zekerder voor de klas en je laat steeds meer van jezelf horen’.

Ouder
‘Wat wij opmerken is dat X wel ‘iets losser wordt’, opstandiger, hij durft meer tegengas te geven en een beetje meer zelfvertrouwen. Hij durft eerder nee tegen ieder te zeggen en uit zijn gevoelens iets meer’.

Ouder
‘We merken aan X dat hij zich bewuster wordt van zijn gevoelens en deze ook kan plaatsen’.

Jan Sleijfer

‘Elk kind verdient de kans om de eigen talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te groeien tot wie hij of zij wil én kan zijn’.