Cursus mental training topsport 

Ook in Nederland raakt men inmiddels steeds meer overtuigd dat mentale training – naast technische, tactische en fysieke training – onmisbaar is voor elke (top-) sporter om optimaal te presteren. Cursus mental training topsport is dus voor winnaars en zeker niet alleen voor sporters of teams ‘met een probleem’.

NLsportpsycholoog® verzorgt mentale training en begeleiding, workshops en lezingen voor individuele sporters, teams, sportclubs, ouders en trainer/coaches. De inhoud en omvang worden altijd nader afgestemd op jouw specifieke hulpvraag of interesse.

Cursus mental training topsport = Mentale training voor coaches en trainers

Elke coach of trainer streeft naar optimale begeleiding van zijn of haar sporter of team. Naast technische, tactische en fysieke factoren, krijg je hierbij ook te maken met mentale factoren. Welke mentale factoren kun je integreren in je ‘gewone’ training? Hoe laat je sporters mentaal optimaal presteren? Wat is de uitwerking van mijn coachingstijl op de ontwikkeling en het plezier van mijn sporter en/of team?

Op deze vragen en vragen over ‘teambuilding’, ‘conflicthantering’, ‘feedback’ en nog veel meer, biedt NLsportpsycholoog® coaches en trainers praktische handvatten. Een trainer-coachcursus wordt in overleg op maat gesneden en duurt gemiddeld drie avonden.

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsafspraak of om meer informatie aan te vragen over ‘Mentale training voor coaches en trainers’.

Gebruik dit formulier om contact op te nemen.

Is Mentale training voor coaches en trainers niet helemaal wat je zoekt? Kies de mentale training die bij je past!

Wat onze klanten zeggen

Synchroon Zwemmen & Mentale Training
“Het belang van mentale training wordt naar mijn mening nog vaak onderschat in de sport. Meestal omdat men niet goed weet wat het is en het maar vaag vindt. Ook ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar omdat ik zelf mijn ‘problemen’ niet op kon lossen en mijn trainsters ook niet, heb ik het geprobeerd, met plezier en ook (al) enig succes. Mentale training moet je namelijk blijven doen voor succes. Ik ben door de trainingen een stuk wijzer geworden over mezelf en heb eigenlijk manieren gevonden om het beste met mijzelf om te gaan. Dingen die ik eerder niet zag / wilde zien in mijn karakter werden mij voorgehouden en door die te accepteren was ik al een stuk verder op weg. Vooral het loslaten van dingen vond en vind ik moeilijk (mede) door mijn perfectionistische eigenschap. Maar bij de oefening met de hartslagmeter besefte ik pas echt dat het beter is om soms even een ‘leeg hoofd’ te creeren. Ook andere kleine oefeningen openden als het ware echt mijn ogen. Ik ben blij dat ik deze sessies heb gedaan om meerdere redenen, maar vooral omdat ik nu veel meer zelfkennis heb en bepaalde dingen kan toepassen in mijn sport, maar ook in het dagelijks leven. Ik denk dat het echt een goede investering in mijzelf is geweest!”
Talentvolle synchroonzwemster

Basketball & Mentale Training
“Ik heb het meest gehad aan het erover praten met de mensen om je heen. Vroeger was ik zenuwachtig en stil voor iets belangrijks en lukte het vaak niet. Nu praat ik er meer over en gaat het ook beter op die belangrijke momenten. Nu weet ik ook wat voor sporter ik ben en hoe ik dat kan gebruiken in het veld”.
Talentvolle basketbalster (14 jaar)

In de media