Topsport op ’t Werk

In de topsport is het een vast gegeven; wil je succesvol zijn als sporter dan investeer je in techniek en conditie, maar ook in mentale veerkracht. Stressmanagement is een belangrijk onderdeel van presteren onder druk. Dit geldt ook voor het leveren van optimale prestaties binnen het werk.

NLsportpsycholoog® (onderdeel van KEIKO® Health & Performance Center) werkt al ruim 10 jaar met topsporters op WK en Olympisch niveau. Onze sport- en prestatiepsycho-logen helpen uw medewerkers en leidinggevenden aan een ‘winning mindset’ op de werkvloer. Vooral op de momenten dat het even tegenzit – een blessure versus een ontevreden klant – draait het om mentaliteit. Laat je je uit het veld slaan of kom je sterker uit de strijd en leer je van je fouten? Leer van de ervaringen van atleten op weg naar een WK of de Olympische Spelen.

Stressmanagement

Het aantal meldingen van overspannenheid en burn-out als beroepsziekte is sinds 2012 flink gestegen. In 2015 werden er 1.989 meldingen gedaan door bedrijfsartsen van overspannenheid en burn-out (Hooftman et al., 2016). Dit is bijna een kwart van het totaal aantal meldingen dat dat jaar bij het NCvB binnenkwam. Dit blijkt uit het rapport ‘Beroepsziekten in Cijfers’ van het NCvB en de registratie van het Peilstation Intensief Melden (PIM), zo staat geschreven op volksgezondheidenzorg.info. 

Drs. Jan Sleijver is al meer dan 20 jaar actief als sport- en prestatie psycholoog en ziet in de praktijk dat stress en een te hoge werkdruk steeds vaker regel dan uitzondering is bij verschillende beroepen. Jan biedt daarom verschillende workshops en mentale trainingen aan om medewerkers en individuen te leren hoe ze makkelijker kunnen omgaan met de diversiteit en intensiteit dat hun beroep met zich meebrengt. Zij kunnen na de training beter relativeren en hun eigen koers uitzetten binnen wat gedaan moet worden. 

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsafspraak of vraag hier meer informatie aan over ‘Topsport op ’t werk’

Gebruik dit formulier om contact op te nemen.

Wat kan uw bedrijf leren van topsport?

Optimaal presteren onder druk, dat is wat een bedrijf kan leren van een topsport mentaliteit. Onze sport- en prestatiepsychologen vertalen tijdens de workshop of training verschillende mentale succesfactoren uit de topsport naar de werkvloer. Na afloop hebben deelnemers hun mentale gereedschapskist gevuld en komen talenten naar boven:

  • “Hoe bereik ik de top of hoe handhaaf ik mij daar?”
  • “Hoe blijf ik mijn zenuwen de baas?”
  • “Hoe beheers ik mijn emoties, bij tegenslag?”
  • “Hoe versterk ik mijn zelfvertrouwen?”
  • “Hoe combineer ik werk en privé?”


Is ‘Topsport op ’t werk’ niet helemaal wat je zoekt?

Kies de mentale training die bij je past!

In de media