Stress & coherentie

Het hart speelt een cruciale rol in ons functioneren, onze gezondheid en het gevoel van welbevinden. Het hart speelt dus ook een cruciale rol in onze stress beleving en hoe we omgaan met stress.

Het hart stuurt namelijk meer signalen naar de hersenen dan de hersenen naar het hart en deze signalen vanuit het hart hebben een enorm effect op onze emoties. Dit betekend dus dat als je een onrustig hartritme patroon hebt – wat vaak het geval is bij mensen die stress, frustratie of woede ervaren – jouw hersenfuncties zoals geheugen, begrip en focus minder goed te werken. 

Uit onderzoek blijkt dat een coherent hartritme positieve gevolgen heeft.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het hart een eigen netwerk heeft van neuronen. Dit noemen we het hartbreinsysteem. Een systeem met een eigen geheugen en in staat is om beslissingen te nemen die geheel onafhankelijk zijn van de hersenen in ons hoofd. De verbinding tussen hart en brein kan door de individu beïnvloed worden, resulterend in significante verbeteringen in gezondheid, welbevinden en prestatie.

Voor de medewerkers: ‘FIT for LIFE’
Een harmonisch hartritme vergroot de mentale weerbaarheid, de helderheid van denken, creativiteit en ons welzijn. Ook heeft het een sterke invloed op de emoties. 

Voor het bedrijf: ‘FIT for the JOB’
Medewerkers blijven onder druk rustiger, helder, alert en beter gefocust. Dit komt tot uiting in meer productiviteit, hogere personeelstevredenheid en minder ziekteverzuim.

De ideale ‘omgaan met stress’ training

Biofeedback achter de laptop tijdens de training. De deelnemers nemen per tweetal plaats achter een laptop. Via een sensor aan de oorlel krijgt elke deelnemer individuele biofeedback in beeld. De gekregen feedback was dat mensen het actief en verrassend vonden. Na afloop heeft iedereen voldoende vaardigheden om stress beter te hanteren, emoties te reguleren en te presteren onder druk. Thuis en op het werk!

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsafspraak of vraag hier meer informatie aan over ‘Stress & Coherentie’

Gebruik dit formulier om contact op te nemen.

Is ‘Stress & Coherentie’ niet helemaal wat je zoekt?
Kies de mentale training die bij je past!

In de media