Chi in de sport – Chi Gong

Ook in Nederland raakt men inmiddels steeds meer overtuigd dat mentale training – naast technische, tactische en fysieke training – onmisbaar is voor elke (top-) sporter om optimaal te presteren. Mentale training en Chi gong is dus voor winnaars en zeker niet alleen voor sporters of teams ‘met een probleem’. Uit onderzoek in de sportpsychologie is gebleken dat 80% van de winst tijdens een wedstrijd te maken heeft met de mentale weerbaarheid van de speler. 

NLsportpsycholoog® is onderdeel van Keiko en verzorgt mentale training en begeleiding, workshops en lezingen voor individuele sporters, teams, sportclubs, ouders en trainer/coaches. De inhoud en omvang worden altijd nader afgestemd op jouw specifieke hulpvraag of interesse.

East meets West: Chi gong in de Sport

Flow of Chi? Westerse kennis of Oosterse wijsheid?

Drs. Jan Sleijfer is naast SPORTPSYCHOLOOG VSPN®, ook erkend therapeut Traditional Chinese Medicine RBCZ® en docent Martial Arts aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij verbaast zich vaak over het feit dat wetenschappelijke begeleiding in de sport eenzijdig Westers is georiënteerd. Amerikaanse mentale termen als ‘flow’, ‘self-talk’, ‘visualisation’ en ‘goalsetting’ zijn eerder regel dan uitzondering.

Wat weet een gemiddelde sporter of coach over ‘chi’ of ‘qi’, ‘yin en yang’ en ‘wuxing’? Toch zijn het deze principes die in het Oosten al eeuwenlang worden gebruikt om (mentaal) het beste uit mensen naar boven te halen.

Wil jij meer weten over mentale training vanuit een Aziatisch perspectief en hoe sporters ‘chi’ kunnen aanwenden voor een topprestatie?
Neem dan vrijblijvend contact op!

Gebruik dit formulier om contact op te nemen.

Is ‘Chi in de sport’ niet helemaal wat je zoekt? Kies de mentale training die bij je past!